Wat heb jij te brengen in de wereld?

Vanmorgen was ik in Zuid Afrika. Per Skype dan.

Een getalenteerde Nederlandse dame vroeg of ik met haar wilde sparren over een programma dat ze daar aan het maken is.

Binnen een uur waren we rond.

Kost dit geld?

Nee man, driedubbel nee. Dat wil ik helemaal niet.

Ik krijg er namelijk iets anders voor terug: energie en vertrouwen, omdat ze duidelijk laat merken dat ze zich geholpen voelt door mij. En, omdat ik me diep van binnen nog steeds verbonden voel met projecten op lokaal niveau, waar ook ter wereld, het doet me gewoon zoooo goed om kennis te delen.

Anyway, het gaat er niet om dat je weet hoe je zoveel mogelijk geld kunt verdienen, het gaat erom dat je weet hoe je iets kunt vermeerderen. Of dat nu energie, liefde, tijd, geluk of geld is, dat maakt eigenlijk niet uit.

Dat vermeerderen is natuurlijk niet altijd op alle vlakken tegelijk haalbaar, het leven is het leven. Maar toch: je kunt altijd proberen of je ergens, waar dan ook, op wat voor manier dan ook, op 1 van deze vlakken iets van jou kunt delen.

Zodat anderen zich geholpen voelen en jij het idee hebt dat je echt zinvol bezig bent geweest.

Want jij hebt iets te brengen in de wereld.

No matter what.

Echt waar.

werkenmetliefdeenplezier

Liefs,

Iris