Stel heldere doelen en laat tijdig los

 

Een man liet ik halverwege het coachtraject even terugkijken in zijn aantekeningen. Hij wilde namelijk in eerste instantie iets leren over het temmen van frustratie en  werken met een betere focus.

Hij klapte zijn computer open en zocht naar zijn aantekeningen. Aangekomen in de schrijfsels, die hij maakte in de eerste sessie, zag ik zijn ogen groot worden.

“Waaaaaaaaaat? Maar daar heb ik al helemaal geen last meer van!”.

Mooi he?

Zo’n wat nonchalante gast. Met een zootje ongeregeld thuis in de vorm van jonge kinderen en een huis in aanbouw. In de auto luistert hij Metal. Even de dag van zich afschudden.

“Ik maak me gewoon niet zo druk meer”. Zei hij. “Waarom zou ik dat doen? Het komt toch wel goed. En als het niet goed komt dan los ik het wel op”.

Hartverwarmend.

Het maakt totaal niet uit hoe je in elkaar steekt, wist je dat?

 

Iedereen heeft wel een gekkigheidje en we kunnen allemaal een niveau bereiken waarin we gedreven zijn en toch rust ervaren. Terwijl we openstaan voor wat er is en wel zien wat er nog gaat komen.

 

Efficiëntie komt niet door ultrastrak te plannen maar door de combinatie van dagelijks heldere doelen stellen, in diepe concentratie je belangrijkste werk te doen en dat in combinatie met tijdig los durven laten.

Heel maf, maar dan komt er een soort prettige energieloop op gang die maakt dat je meer leuke energie hebt dan negatieve. En dan zakt je level van frustratie.

Volg je me nog?

Soms vind ik het maar lastig uitleggen hoor.

Maar deze gast, die heeft het goed begrepen.

Stel dagelijks heldere doelen en laat tijdig los.

Als je wilt lezen wat hij leerde check hier: FLOW/INDIANENTIJD

Liefs en tot gauw,

Iris