plan flow, organiseer indianentijd

Een simpele methode voor professionals met een druk leven, een vol hoofd en veel stress die hunkeren naar rust, voldoening, plezier en overzicht.

 

FLOW, INDIANENTIJD

 

Sinds het internet, wat supercool is, kunnen we zaken veel sneller regelen en automatiseren.

Er kleven echter ook wat bijverschijnselen aan, omdat we bijvoorbeeld altijd bereikbaar zijn en overal op moeten of willen, in ieder geval kunnen, reageren.

 

Herken je bijvoorbeeld de volgende dingen?

 • Je reageert ad rem op dingen om je heen en voelt je onrustig. Aan het einde van de dag is het een rommel in je hoofd.
 • Tijdens het werk word je vaak gestoord en afgeleid. Door mail, telefoon, whatsapp of een collega. Het lijkt alsof je zelden iets af krijgt.
 • Werk en prive is uit balans en je bent jezelf een beetje kwijt.
 • ’s Nachts lig je te piekeren en hierdoor kun je niet goed slapen.
 • Het werk is je te veel en het lukt je niet meer te ontspannen.
 • Werken KOST je energie en je hoofd is vol. Je voelt je moe en leeg.

 

Is dit wat je zou willen?

 • plezier in je werk
 • rust
 • focus
 • uitdaging
 • ruimte, vrijheid en ontspanning

 

Dan ligt de oplossing niet in beter leren plannen maar in het creeren van plezierige ervaringen.

Je werkt niet van boven naar beneden een to do list af maar je werkt aan wat belangrijk is voor jou. Je deelt je dag in met een heldere focus, bepaalt wanneer je in diepe concentratie je belangrijkste werk doet en wanneer er tijd is om los te laten. Zodat je hersenen in een aantoonbare staat van concentratie komen en vervolgens op kunnen ruimen, deleten en ordenen. OP deze manier maak je je werk af, hebt hebt voor ontspanning en voelt je nog maar zelden moe en gestresst.

 

Wat is flow / indianentijd?

 • Als je in flow bent ga je volledig op in je bezigheden. De wereld om je heen verdwijnt en je werkt in diepe concentratie. Het resultaat is een gevoel van “lekker bezig zijn” en een voldaan gevoel. Je werk komt af en je ziet direct resultaat.

 

 • Indianentijd is tijd waarin je los komt van de klok en het internet. Het leven komt zoals het komt. Je leert  controle los te laten en vertrouwt erop dat het wel goed komt. Hierdoor ontstaat verbinding met de wereld om je heen, ipv met je smartphone of een andere computer. Je hersenen ruimen informatie op, waardoor er ruimte ontstaat in je hoofd.

 

Het gaat er niet om hoeveel tijd je hebt, maar om hoe je de tijd die je hebt erváárt.

Richt je planning op plezierige ervaringen tijdens het werk in plaats van op de klok en het afwerken van to do lists.

 

Wil je graag meer weten?

Je kunt hieronder gratis 5 stappen downloaden om te leren werken met flow en indianentijd. Je hoeft geen mailadres achter te laten!

 

DOWNLOAD GRATIS

 

Wil je mij graag horen spreken over flow / indianentijd?

Ik vertel in bedrijven, netwerkbijeenkomsten en events in een lezing / workshop over flow en indianentijd. In deze workshop leer je op een eenvoudige manier wat je kunt doen om meer rust en focus te krijgen, je werk af te maken en tijd over te houden om leuke dingen te doen.

 

Wil je graag meer informatie over deze workshop?

 

CHECK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER DE KORTE WORKSHOP FLOW/INDIANENTIJD

 

Ook schreef ik een boek.

Waar alle informatie in staat over deze methode en waarin je uitgebreid kunt lezen wat je kunt doen om dagelijks rust te vinden in deze snelle wereld met een overload aan informatie.

 

BESTEL HIER HET BOEK FLOW / INDIANENTIJD

 

Als je meer wilt weten neem dan gerust contact met mij op.

Je mag me altijd bellen, appen of mailen.

 

 

NEEM HIER CONTACT MET MIJ OP

 

 

“Iris leeft ‘Plan flow, organiseer indianentijd’ en dat maakt haar methode zeer krachtig. De ervaringsgerichte insteek laat het materiaal goed voelen. Het is direct toepasbaar. Iris heeft een heerlijke combinatie van passie en vuur enerzijds en rust anderzijds. Haar oprechte passie maakt dat ook feedback, waarin ze haarscherp de vinger op een zere plek legt, welkom is. Kortom: een vette aanrader met een zeer krachtige inhoud !”

“Vermoeid ben ik haast nooit meer. Want ik zie in dat ik thuis mijn hoofd leeg moet maken en ik weet hoe ik dat moet doen. Ik weet hoe ik me kan concentreren zonder me af te laten leiden, soms ben ik al na 2 uur klaar met mijn belangrijkste werk. Ik heb dus tijd over. Ik verzamel de juiste mensen om mij heen en doe niet meer alles zelf. Mensen nemen mij serieus en ik weet aan welke touwtjes ik moet trekken. Iris heeft me laten inzien op wat voor manier ik nadenk (beelddenken), wat de voordelen en, nog belangrijker, de nadelen hiervan zijn. Dit maakt communiceren en ideeën overbrengen een stuk gemakkelijker, ik word beter begrepen. Eerst kon ik me niets voorstellen bij flow en indianentijd, maar nu weet ik hoe ik het toe moet passen. Dat is heerlijk!”