Kak! Ben jij echt van jezelf?

Kak!

Ken je dat?

Je weet dat je netjes moet doen, en dat doe je ook, maar ergens diep van binnen borrelen er woorden die totaal niet wenselijk zijn..

Ik heb dat wel eens hoor.

Als ik me tussen mensen begeef waarbij ik zie dat ze zich opgeprikt gedragen, of het nu antroposofen, psychologen, bestuurders, baliemedewerkers, een zzpers netwerkclub, wat dan ook is. Zodra ik merk dat het “nergens over gaat” dan heb ik zin om, bijvoorbeeld, kak! te roepen.

Vraag me niet waarom. Dit ligt aan mij, niet aan die mensen:-)

Misschien ken jij dat ook wel; dat je niet op je gemak bent. Je aanpast. Dat je braaf en lief en aardig en niet veroordelend en prima wenselijk de allerallerbeste loopt te zijn. Terwijl je eigenlijk, diep van binnen keihard “kak!” wilt roepen.

Dit is niet een post waarin ik je ga aanbevelen om dat ook te doen. Want dat zou niet handig zijn.

Maar ik zou je willen vragen eens bij jezelf na te gaan in welke mate je nog van jezelf bent in je werk. Durf je fouten te maken? Gekke kleding te dragen? Te zeggen waar je heel erg mee zit? Durf je jezelf in de strijd te gooien? Zonder de ander te kwetsen dan he.

Ik hoop van wel.

En anders help ik je graag:-)

Liefs,

Iris