Waarom zou je “nee” leren zeggen?

“Ik kan zo ongeveer 20 ballen in de lucht houden, maar als dan bal 21 erin gesmeten wordt…Sorry, maar dan weet ik het niet meer”.

Hij vroeg mij om hulp.

Een klein team van zo’n 7 mensen wordt door hem aangestuurd, en dat gaat prima, maar omdat hij ook een goede vader wil zijn is het soms lastig.

Hij is eraan gewend de dingen goed te doen. Degelijk, zonder iets af te raffelen.

Terecht.

Als je je werk, voor jouw doen, slecht of matig aflevert dan ben je niet tevreden.

Wat was nu de vraag?

“Ik moet echt nee leren zeggen, maar dat lukt me niet dus kun jij me dat leren?”

Hmm….

Hoewel ik liever niet van de strenge ben is mijn antwoord: nee.

Dat kan ik je niet leren. Of, wacht even, ik wil het je niet leren. Want ik vind het een ondergewaardeerde misvatting van  veel vormen van “timemanagement”; dat je moet leren om nee te zeggen. Ik geloof er niet in omdat het standaard taal is waar de doorgewinterde harde werker niks mee kan. Want die wil geen nee zeggen. Die wil goed werk afleveren. En iedereen van dienst zijn. Omdat hij, of zij, nou eenmaal zoveel kan (en dat ook leuk vindt).

Dus.

Waar gaat het nu om?

Als jij last hebt van het feit dat je voor je gevoel wel 20 ballen in de lucht houdt maar er echt geen 21ste bij kunt hebben dan wordt het tijd om je af te vragen waar je met heel je hart JA tegen wilt zeggen.

On daily basis.

Waar wordt je blij van terwijl je ermee bezig bent?

In het geval van de manager bleek dat hij eigenlijk heel graag iets af wilde maken waar hij blij mee zou zijn als het af kwam, en waar hij bovendien ook een ander blij mee zou maken (in dit geval zijn zoon).

Hij vond echter dat hij er persoonlijk voor moest zorgen dat een levering precies op tijd werd gedaan dus bemoeide hij zich daar tegenaan. Terwijl het ook prima zonder hem kon. De levering zou dan ietsje later plaats vinden. Dat frustreerde hem mateloos. Hij maakte zich in zijn hoofd nogal druk om iets waar hij zich in principe al lang niet meer druk over hoefde te maken. Hij had een product goed afgeleverd, en nu was het zaak dat de rest dat goed oppakte, maar dat was niet zijn verantwoordelijkheid. Toch maakte hij zich er druk over. En dat kostte hem energie.

Goed.

Als hij meteen JA had gezegd tegen het ding waar hij zelf erg blij van zou worden, en zijn zoon ook, dan was het veel gemakkelijker geweest om NEE te zeggen tegen de dingen die eigenlijk niet bij hem thuis hoorden. En was het in zijn hoofd een stuk rustiger geweest. Wie is er nou gebaat bij innerlijk gemopper, geklaag, en de bijbehorende stress die dat oplevert? Niemand. Al doe ik het zelf ook nog wel eens, eerlijk is eerlijk.

Ok, alles goed en wel, maar hoe doe je dat dan?

Dat is betrekkelijk eenvoudig. De meeste mensen die ik ken, of coach, kunnen heel goed VOELEN wat ze moe maakt en waar ze energie van krijgen. Het is alleen vaak hun gedachtengang, en het bijbehorende gedrag, die maakt dat ze in een bepaalde riedel blijven.

Gedachten als: “dat kan niet bij ons, want…” “ja maar dat klinkt veel te eenvoudig, zo gemakkelijk kan het toch niet zijn….”, “wat zal de rest er wel niet van denken…”, “ja maar dat brengt geen brood op de plank”, “als ze het nu maar zouden doen zoals ik het doe dan zou het goed komen” en ga zo maar door.

Weet je, al die gedachten, en gedrag, hebben er voor gezorgd dat je prima 20 ballen in de lucht kunt houden. Maar ze zorgen er ook voor dat die 21ste er niet meer bij kan.

Je hoeft geen ballen te tellen.

Je hoeft ook geen nee te leren zeggen.

Leer keuzes te maken die gebaseerd zijn op wat goed en prettig voelt voor jou.

Dat doe je bijvoorbeeld door jezelf dagelijks af te vragen: wat is het belangrijkste dat ik doe vandaag? En dan hoogstens 3 dingen. Niet meer. Want het werk komt niet “af”, zeker niet met al die berichten die er via email, whatsapp, etc, dagelijks binnen komen. It’s a never ending story.

Dus.

Vraag jezelf af: “wat is het belangrijkste dat ik doe vandaag?”. En dan meteen de eerste drie dingen die er in je op komen. Werk of prive, maakt niet uit.

Daarna plan je kloktijd waarin je die dingen ongestoord kunt doen. In diepe concentratie, dus geen afleiding. Want daar ligt een euvel: door die voortdurende afleiding kom je dus ook voortdurend tijd tekort:-)

Ook al is het maar een uur: je hebt gewerkt aan iets dat voor jou belangrijk was, en dat geeft een goed gevoel. Je leert dus JA te zeggen tegen wat er voor jou toe doet. Dat is toch veel leuker?

Tot nu toe krijg ik van alle mensen die dit leren het volgende terug:

Ik voel me voldaan, ik voel me tevreden, ik heb veel meer rust, ik kan beter werken vanuit mij, ik wist niet dat het zo eenvoudig was, ik ben eerder klaar met mijn werk…… En zo kan ik nog wel even door gaan.

Als je wilt leren hoe je ruimte kunt creëren voor leuke zaken en te werken aan dingen die belangrijk zijn voor jou dan kun je bijvoorbeeld leren werken met flow en indianentijd.

Hoe dat moet leg ik je uit in een paar stappen. Die kun je HIER downloaden als je wilt. Zonder dat je je mailadres achter moet laten.

Of koop het BOEK dat kan natuurlijk ook:-) Ik beschrijf daarin uitvoerig hoe JA kunt leren zeggen.

In het geval van de manager heb ik natuurlijk ja gezegd tegen hem en zijn hulpvraag. Omdat ik houd van mijn vak en er gelukkig van wordt terwijl ik er mee bezig ben. In het moment. Als vanzelfsprekend kon ik nee zeggen tegen de oplossing waarvan hij dacht dat die hem zou helpen.

Zo gaat dat: zeg ja tegen wat je blij maakt, dan kun je met het grootste plezier en zonder enige moeite nee zeggen tegen datgene wat je niet zint.

Liefs,

Iris