Je hebt tijd zat :-)

Misschien wist je het al, maar meestal begint een zoektocht naar verandering met een verlangen naar dat het anders gaat.

Zo ook bij mensen die voortdurend bezig zijn met “het druk hebben”.

Ze verlangen naar “meer tijd”.

Je moest eens weten hoe vaag het is als je graag “meer tijd” wilt. Het universum begrijpt er helemaal niets ken je verlangenvan. Want dat manifesteert graag concrete zaken en “meer tijd” is niet concreet.

Weet je waarom?

Omdat “tijd” een lastig iets is. Waar zelfs Einstein niet helemaal uit leek te komen. Duss. De kans is groot dat je denkt dat de klok de tijd is. En dan zou je in principe graag meer kloktijd willen.

Nou? Stel je eens voor? Dan heb je ineens meer kloktijd en dan? Uit je neus eten? Niks doen? Als je “niks doet” doe je ook altijd iets zeggen mijn kinderen dan. Namelijk: adem halen. Leven.

De meeste mensen die snakken naar “meer tijd”  willen dat graag omdat ze de verbinding verloren zijn met het verlangen om bijvoorbeeld meer bij hun kinderen te zijn. Meer tijd met hun partner door zouden willen brengen, of met vrienden. Vaker een vakantiegevoel ondergaan, zich willen bekwamen in het maken van weet ik het wat. Gewone levensprutszaken, die er voor zorgen dat je je happy voelt. Of zaken waardoor je voelt dat je echt lekker bezig bent. Met bezieling. Trots kunnen zijn op wat je gedaan hebt. Zingeving.

Kijk, now we’re talking!

Wist je dat, als je de klok niet meer als “de tijd” ziet, er in principe zeeën van tijd zijn? Je kunt doen en laten wat je wilt joh! Je hoeft alleen maar even te leren hoe dat moet!

Zei zij alsof het niets is.

Dat is het ook niet. Ik sjeesde een paar jaar geleden nog van hot naar her. Als trainer, consultant of coach. Door heel Nederland. Tot ik op een dag over de stoep naar school liep om mijn kinderen op te halen. Mijn haar zat in een staart en mijn handen in mijn zakken. Het moment stelde niks voor, maar ik voelde plotsklaps een brandend verlangen om gewoon bijna alle tijd die ik heb in de buurt van mijn kinderen te zijn.

Ik heb dat zeer serieus genomen:-)

Nu, twee jaar later, ligt onze voormalig druk gevulde gezamenlijke agenda te niksen op de kast. Sterker nog, ik kijk er niet eens meer in.

Mijn werk is nu (meestal) in de buurt. Als het kan in flow. Met concentratie.

Coaching bijvoorbeeld.

Of met een groep mensen die er echt zin in heeft.

Ik heb mezelf geleerd de tijd die er is anders te ervaren en anders in te richten.

“Hoe dan, hoe dan, hoe doe jij dat dan”? Denk je nu wellicht.

Het volgende:

  • Ken je verlangen. Luister naar je hart, en neem dat serieus. Dan weet je namelijk waar je je in de volgende stappen op te richten hebt.

  • Plan Flow in je dag. (En dan bedoel ik niet the hippie kind of state “go with the flow”)

Hoe doe je dat? Zorg er voor dat je wéét wat het belangrijkste is dat je moet doen op een dag. Dat ga je dan doen en je regelt dat je niet gestoord word. Geen internet, telefoon (gewoon niet opnemen kan ook:-)), pringels en bliepjes. Je hersenen raken hierdoor in diepe concentratie en daardoor is het er na een minuut of 10:

FLOW.

Instant happiness.

Je bent “lekker bezig”.

En doet ook nog eens wat er echt belangrijk voor je is, dus die zaken schieten dan lekker op.

“Flowstate” ontstaat in je hersenen als er ordening plaats vindt. Als ze (je hersenen) weten: “DAAR gaat nu mijn aandacht WEL heen, en daar NIET!”

Niet gestoord worden is dus echt belangrijk. Dat je weet wáár je precies aan werkt ook.

Laat dit nu juist een van de lastigste uitdagingen van deze tijd zijn…:-)

  • Organiseer Indianentijd

Tijd waarin je lummelt. Waarin je geen klok bij je hebt, of daar mee bezig bent. Gewoon, leven. Heerlijk joh. Iedereen die weet hoe dit moet lacht al die drukkerds met groot genoegen toe.

Het gaat er helemaal niet om hoe veel tijd je hebt namelijk, maar dat je weet wat je kunt doen om de tijd die je hebt prettig te erváren!

Betekent het dat je doorlopend happy bent? Welnee. Het leven is nu eenmaal niet voortdurend happy happy joy joy. Er zijn momenten waarop ik de kinderen of manlief achter het behang zou willen zien (en zei mij ongetwijfeld ook:-).

Maar op deze manier weet je zo veel beter wat je kunt doen om je goed te voelen. Over je zelf, over het werk dat je aflevert, over wat je meemaakt op een dag, over hoe je je tijd besteedt en ervaart.

Je verlangen, dat is een signaal. Iets dat fluistert dat het anders kan. Anders mag. Het hoeft geen wereldschokkende verandering te zijn. Gewoon, iets kleins kan al helpen. Probeer eens in “flowstate” te komen. Al is het maar een uurtje. Organiseer indianentijd, waarin je niet op je klok hoeft te kijken en je hersenen vrijheid ervaren. Ruimte. Moet je eens zien hoeveel kansen je ineens “ziet” die er voor zorgen dat het gene waar je naar verlangt werkelijkheid wordt.

Als je nu meer wilt lezen en weten over flow en indianentijd dan kun je HIER gratis informatie downloaden over deze materie. “Plan Flow, Organiseer Indianentijd”. Voor als je echt wilt ervaren dat er tijd genoeg is….

Liefs,

Iris