leren over gedrag

“Er ligt slagkracht in de voedende wisselwerking die besloten ligt in het tegelijkertijd open (water), soepel van denken (lucht), rustig (aarde) en gedreven (vuur), zijn.”

Helmert Woudenberg

 

 

de vier elementen iris berger

 

“De wisselwerking” is een workshop voor mensen die met mensen werken.

Dus ben je trainer, counselor, coach, begeleider of therapeut en loop je bijvoorbeeld wel eens tegen het volgende aan?

 

 • je schrikt van dominant gedrag en je weet niet wat je met je met die emoties aan moet, je kruipt in je schulp
 • je krijgt geen hoogte van iemand, je probeert van alles maar je krijgt geen contact
 • je ontploft of reageert te fel en je merkt dat de ander zich daardoor terugtrekt
 • je reageert soms op de verkeerde manier op iemand, het werkt niet tussen jullie en je snapt niet hoe dat komt
 • je wilt mensen op een andere manier in leren schatten dan je nu doet.
 • je hebt je emoties af en toe niet zo goed onder controle

 

Ben je opleider van trainers, coaches of therapeuten en op zoek naar een waardevolle aanvulling in je programma op het gebied van inzicht in gedrag?

Heb je een intervisiegroep of een team en wil je graag samen je kennis omtrent gedrag vergroten?

 

“De wisselwerking” is gebaseerd op een zeer praktische methode waarmee je eenvoudig en snel dieper inzicht krijgt in (jouw) gedrag.

 

De Workshop

In “de wisselwerking”  doen we onderzoek naar jouw gedrag en het effect daarvan op andere mensen, en andersom: het gedrag van andere mensen en het effect daarvan op jou. Deze methode is gebaseerd op de eeuwenoude kennis van de 4 oerelementen vuur, water, lucht en aarde. Het is een workshop waarin je jezelf leert kennen op een ander niveau dan cognitief (met je hoofd). Je leert voelen en ervaren hoe jij in elkaar steekt, en je leert op een heel eenvoudige manier het gedrag van andere mensen te zien en begrijpen.

 

Voor wie?

Voor trainers, coaches en therapeuten die de behoefte hebben hun kennis over gedrag te ontwikkelen, zonder dat je daarvoor iets uit je hoofd moet leren.

 

Wat leer je?                               

 • je gaat precies begrijpen waarom niet iedereen hetzelfde doet
 • je leert voelen welk gedrag jij het liefst gebruikt en wat dat doet in specifieke situaties
 • je leert anders naar conflicten te kijken en er anders in te handelen
 • je leert begrijpen wat er gebeurt in de interactie tussen jou en je coachees, cliënten of deelnemers aan je trainingen.
 • je leert mensen op een eenvoudige manier in te schatten
 • je leert je te verbinden met anderen zonder dat je perse persoonlijk geraakt wordt

 

Heb je interesse of vragen?

 

NEEM HIER CONTACT MET MIJ OP

 

 

“Het allerleukste aan de workshop “de wisselwerking” vind ik dat het heel praktisch is: veel oefeningen, ervaringen en zaken uit de dagelijkse praktijk. Dat maakt dat het gaat leven. Je krijgt meer inzicht en tools in wat je zelf kunt doen om te switchen van gedrag. Het leuke is dat het werkt! Ik gebruik deze kennis bijvoorbeeld om een gesprek op gang te krijgen of een heftige lading te kanaliseren. Iris is warm en enthousiast, heeft een bak aan ervaring en handigheid en is professioneel alert. Ze is een prachtig voorbeeld van hoe vuur, water, lucht en aarde samen kunnen werken.”

“De Wisselwerking is een interactief, afwisselend programma met de nadruk op doen. Je leert een logisch verband te leggen tussen denken en voelen. Het is voor mij nu duidelijk wat mijn voorkeursgedrag is en dat is helpend bij de voorbereiding op coachgesprekken en het afstemmen op een coachee. Iris maakt prima contact met de groep. Ze betrekt iedereen erbij en creëert een prettige en veilige trainingssetting. Verder vond ik het erg leuk om “de wisselwerking” met onze eigen intervisiegroep te doen, het werkt team versterkend!”

Ik heb een workshop “de wisselwerking bij Iris gevolgd op de MARK Academy voor Leefstijlcoaching. Te leren over de kracht van vuur, water, lucht en aarde was super.

Het is praktisch, in de zin van dat je echt inzicht krijgt in je eigen gedrag, en in dat van de ander. Je leert hoe je dat op een positieve manier kan veranderen. De wijze waarop Iris de wisselwerking geeft was praktisch, leuk, speels en laagdrempelig.

 

  Iris heeft mij enorm geïnspireerd tijdens de workshop “de wisselwerking”. Met haar vurige uitleg en haar nuchtere feedback heb ik een situatie nagespeeld waar ik niet trots op was. Na een korte analyse en een lachbui kon ik het overdoen en er een goed einde aan breien. Wat een leuke vrouw en energieke en praktische manier van trainen.